Известие

Collapse
No announcement yet.

За крушките на габаритите на 156 и алтернативата им

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За крушките на габаритите на 156 и алтернативата им

Колеги, умръзна ми да сменям крушки на габаритите, за по 6-7 лева бройката, всеки сезон, те като се замисля, ми излизат повече от накладки или филтри май ...та мисълта ми е дали мога да си пригодя да си слагам “обикновенни” крушки от по 50 стотинки, а и те не горят, или ако си сложа LED, Дали ще свети лампата на таблото за изгоряла крушка.И ако ДА, може ли да се сложи съпротивление на ЛЕД крушката, за да излъже компютъра, и ако ДА, какво съпротивление и как ?Същото важи и за обикновенната габаритна крушка .
    Alfa 156 2.4 JTD
    Honda CBR600RR 2008

колега аз откакто съм си взел колата/вече трета година/ една крушчица не съм сменил
    за да горят толкова често или крушките са някви фалшиви или нещо не ти е в час инсталацията,знам ли...
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Найстина не горят тея крушки, освен ако не са некви ментета лед, те на месец горят. Обикновените крушки H4W можеш да ги сложиш и без да правиш някакви маниполации, слагал съм такива, 0.4ст едната май беше. Иначе оригинално са H6W, те са по-скъпички!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

дали мога да си пригодя да си слагам “обикновенни” крушки от по 50 стотинки

Слагай,няма какво да им преправяш-нищо че са със симетрични пъпки-само ги натискаш и се заклинват
        ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Ела лично да ти покажа как се слага без да преправям или да чупя каквото и да било!
          Питай и колегата digitalundgrd, той е с такива също! Няма да го напиша ако неможе
          sigpic

Comment

Горят защото ги пипаш с пръсти. Били някакви специални, нещо като халогенни (силно казано, но нагрявали повече от обикновенните), но както казаха колегите, стават и обикновенни, нищо че са със срещуположни пъпки, с малко повечко натискане влизат.Ако все пак държиш да влизат малко по-лесно, можеш просто да изпилиш малко едната пътка, така влизат 100% пробвано.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Както всеки халоген, H6W не трябва да се пипа с пръсти. Ползвайте чисти парцалчета или салфетки - и няма да ви горят. Другата причина е - или крушки ментета, или проблем с инсталацията.

Comment

Относно ЛЕД-овете, свети чек лампата на таблото, имаше някакви маркови дето бяха с вградени съпротивления, ама не бяха никак евтини.
                С обикновенните крушки чека не свети(аз съм с такива в момента), малко жълтакаво свети ама за "пийсе стинки" толкоз.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

миналата седмица правих тази гимнастика едно съпротивление след това LED за 10лв е ефекта е голям
                  Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                  Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                  Alfa Romeo GT 1.8 TS
                  Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
                    миналата седмица правих тази гимнастика едно съпротивление след това LED за 10лв е ефекта е голям
                    Благодаря за мненията на всички ! А колега от къде взе въпросните ЛЕД и какви съпротивления сложи ?
                    Alfa 156 2.4 JTD
                    Honda CBR600RR 2008

Comment

Със съпротивлението се очаква да не изгарят толкова бързо, но е въпрос на късмет. Пробвал съм го с ЛЕд крушки, и към тях съпротивление. Но свети чека нали?!
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        Със съпротивлението се очаква да не изгарят толкова бързо, но е въпрос на късмет. Пробвал съм го с ЛЕд крушки, и към тях съпротивление. Но свети чека нали?!
                        За да не свети чека трябва да свържеш съпротивление паралелно на ЛЕД-крушките. Така ще "излъжеш" чека че консумацията е в нормите. По правило ЛЕд-овете консумират в пъти по-малко ток и компютъра отчита това като изгоряла крушка
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Кажете колко струват тези ЛЕД крушки и от къде да си ги купим, а това че свети чека не ме интересува просто искам да свети бяло а с тая жулта светлина
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Ела лично да ти покажа как се слага без да преправям или да чупя каквото и да било!
                            Питай и колегата digitalundgrd, той е с такива също! Няма да го напиша ако неможе
                            Да бе всичко мнооо хубаво,ама на следващата смяна може да не успееш да извадиш крушката,аз лично съм имал няколко такива случаи
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

колегата е прав,съпротишлението се слага за да не свети чека а не за да издържа много,сега дори и да нямам крушка пак не ми свети чека.Led-a е 10лв.човека работи с Еконт-а(а аз работя там)няма магазин и такива работи сега съм му поръчал за един колега от форума ако още някои иска да казва няма проблеми на човека са му за продаване
                              Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                              Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                              Alfa Romeo GT 1.8 TS
                              Yamaha R6

Comment

Working...
                              X